Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد تاریخ معاصر ایران می گوید مولانا را به دلیل اهمال ها از ما گرفته اند اما دولت ایران می تواند نام خیام، فردوسی، حافظ و سعدی را تثبیت کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، در سومین بخش از سلسله‌نوشتارهایی که با عنوان «پنج‌شنبه‌ها با تاریخ» منتشر می‌شود، استاد خسرو معتضد، سفر تاریخی خود را از بلخ آغاز می‌کند و به خوی در آذربایجان غربی می‌رسد! مشروح این بخش از گفته‌های استاد معتضد را می‌خوانید:

«بلخ» در زمان مولانا جلال‌الدین محمد بلخی، یکی از شهرهای ایران بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بلخ شهر بسیار بزرگی بود و طبق نقل مورخان نزدیک به 50 مسجد در آن وجود داشت. پدر مولانا به دلیل شلوغی‌ها و آشوب‌ها و برخی مسائل حاکمیتی به همراه مولانای 13 ساله از بلخ هجرت می‌کند. آن‌ها سرانجام برای زندگی به شهر قونیه در ترکیه رفتند و پس از مرگ پدر، مردم گرد مولانا جمع شدند.

وقتی کاری از دست سازمان میراث فرهنگی برنمی‌آید!

اکنون مدفن مولانا در قونیه سالانه گردشگران بسیاری را به ترکیه می‌کشاند. در آخرین جشن تولد مولانا که چندی قبل در قونیه برگزار شد 100 هزار نفر حضور داشتند! با این حساب کاری از دست دولت و سازمان میراث فرهنگی برنمی‌آید! مولانا را که از ما گرفتند اما دولت می‌تواند با برگزاری فستیوال بزرگ سعدی، خیام، حافظ و فردوسی ضمن این که گردشگران زیادی را به ایران بکشاند، نام این بزرگان را نیز تثبیت کند.

نقال‌ها قصه‌های گلستان و شاهنامه را نقل کنند

کارها فقط با سخنرانی درست نمی‌شود! در این فستیوال‌ها باید به موسیقی ایرانی توجه شود. باید درباره گلستان و دیوان خیام صحبت کنند و نقال‌ها قصه‌های گلستان و داستان‌های شاهنامه را نقل کنند. در این فستیوال‌ها شعرا هم باید بیایند و شعرهایشان را بخوانند. ما علاوه بر حفظ بزرگانمان باید آداب و رسوممان را هم حفظ و از آلودگی آن‌ها جلوگیری کنیم.

حفظ رسوم ایرانی به حفظ ایران منجر می‌شود

در گذشته آیین نوروز بسیار باشکوه برگزار می‌شد. در چهارشنبه‌سوری‌ها بمب منفجر نمی‌کردند و باعث کوری چشم مردم نمی‌شدند! این عادات متعلق به خارجی‌هاست. ما باید بدانیم که حفظ رسوم ایرانی به حفظ ایران منجر می‌شود. اگر شاه اسماعیل صفوی از ایران صحبت نمی‌کرد، عثمانی‌ها ما را قورت می‌دادند! ما مذهب داشتیم و شیعه دوازده‌امامی بودیم. عثمانی‌ها می‌گفتند ما اهل‌سنتیم و شیعیان در اقلیت‌اند.

دولت شیبانی کجا بود؟!

ازبکان هم ما را از ناحیه دیگری تحت فشار می‌گذاشتند. از ایرانی‌ها بپرسید دولت شیبانی کجا بود؟ اکثرا نمی‌دانند! دولت شیبانی، دولتی نیرومند در ازبکستان کنونی بود. سرزمین ترکستان تماما در دست آن‌ها بود. آن‌ها حدود 20 سال مشهد را هم در اختیار داشتند. بگذریم... آیین‌های ایرانی منافاتی با مذهب ما ندارد. پیامبر(ص) می‌گفت نوروز نشانه زنده شدن طبیعت است.

جاذبه‌های گردشگری برای پیروان ادیان الهی

پیامبر(ص) می‌گفت قومی به نام عسکره بودند که زمانی نابود شدند و بار دیگر با زنده شدن طبیعت در نوروز زنده شدند. نکته آخر این که فارغ از ابعاد ملی و مذهبی، دولت می‌تواند برای دیگر مذاهب هم جاذبه‌های گردشگری ایجاد کند تا مردمِ دیگر نقاط دنیا ایران را ببینند. همه ارامنه جهان می‌توانند به کلیسای سن استپانوس در آذربایجان غربی بیایند. ارامنه ایران را دوست دارند. نباید این فرصت‌ها را از دست داد.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۴۳۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردیبهشت زمان سفر سرزمین لاله های سر به زیر

همشهری- مهدیه تقوی راد: اگر برای تماشای لاله‌های منطقه حفاظت‌شده گلستان کوه خوانسار دیر بجنبید و بعد از پایان اردیبهشت به این منطقه سفر کنید، دیگر هیچ لاله‌ای را نمی‌بینید ، اما نگران نباشید،‌خوانسار اینقدر اماکن و جاهای دیدنی دارد که دست خالی از این شهر کوهستانی بر نمی گردید.

موقعیت: استان اصفهان، ۱۵کیلومتری جنوب شهرستان خوانسار، روستای دره بید

فاصله با تهران: ۳۹۵کیلومتر

چطور برویم: مسیر آزادراه خلیج‌فارس و آزادراه امیرکبیر را ادامه دهید بعد از گذشتن از آزادراه کاشان – گلپایگان به سمت خوانسار حرکت کنید.

دیدنی‌های اطراف دشت: مسجدجامع خوانسار، خانه حبیبی‌ها، ‌غار و کوه هیکل، ‌آسیاب آبی خوانسار، بقعه بابا عدنان، امامزاده شاهزاده احمد

امکانات: نمازخانه، سرویس بهداشتی، پارکینگ

امکان کمپ زدن: ندارد

پوشش گیاهی: لاله‌های واژگون، موسیر، گزانگبین، باریجه و انواع دیگری از گیاهان مرتعی، گز علفی، ریواس، کنگر، مرزنجوش، آویشن، گون

معرفی: منطقه حفاظت شده گلستان کوه یکی از باارزش‌ترین گیاهان بومی ایران یعنی لاله واژگون را در خود جای داده است. این منطقه با وجود قرارگیری در کویر مرکزی ایران دارای اقلیمی کوهستانی است و آب و هوای خنکی دارد.

جشن لاله‌های سر به زیر

هر سال در فصل شکفتن لاله‌ها، جشنواره‌ای در این منطقه برگزار می‌شود و مردم محلی با سورنازنی، چوب‌بازی و برپایی بازارچه صنایع‌دستی شکفتن لاله‌های واژگون را جشن می‌گیرند. این گلها در میان بوته‌های گزانگبین و حتی روی صخره‌ها می‌رویند و برخی از گل‌های این منطقه خاصیت دارویی هم دارند. بهترین زمان بازدید از این منطقه از فروردین‌ماه تا اواسط خردادماه است. در این منطقه جانوران کمیابی مثل خرس سیاه، گرگ، شغال، تشی (نوعی جونده با بدن پوشیده از خار)، سمور، سنجاب، گراز وحشی، قوچ و میش هم زندگی می‌کنند. خانه تاریخی ابهری‌ها هم یکی دیگر از دیدنی‌های خوانسار است که توسط «حاج سیدمحمدباقر ابهری» بیش از ۲۰۰سال قبل در زمینی ۸۰۰متری ساخته شده است و به‌تازگی مورد بازسازی قرار گرفته است. این خانه یادگاری به‌جای مانده از دوران قاجار بوده و معماری آن، نقاشی‌ها و گچبری‌هایش به خوبی معرف سبک آن دوران است.

تماشای جاذبه‌ها

پارک جنگلی سرچشمه یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری و جاهای دیدنی خوانسار است. در وسط این پارک حوضچه‌های زیادی وجود دارد که آب آنها از چشمه‌های موجود در «کوه سیل» سرازیر می‌شود. چشمه‌های متعدد این پارک شامل «چشمه مرزنگوش»، «چشمه شترخون»، و «چشمه پیر» می‌شود. این چشمه‌ها، آب خنک و گوارایی دارند؛ به‌طوری که مردم هم از آب آنها می‌نوشند، هم مقداری با خود به خانه می‌برند. سکوهایی هم برای نشستن مردم در این پارک تعبیه شده است. تپه آریایی‌ها، در روستای رحمت‌آباد در فاصله ۳۵ کیلومتری شمال‌شرق خوانسار نیز یادگاری از زمان آریایی‌هاست که در گذشته غارهایی در دل این تپه قرار داشته که این تپه‌ها را از زیر به هم متصل می‌کرده و محل زندگی بوده است. هنوز هم آثاری از درهای سنگی در این تپه مشاهده می‌شود. ساختمان‌های خشتی که در چند طبقه بالای غارها از دامنه تا قله بنا شده‌اند، شکل خاصی به تپه داده‌ و آن را خاص و منحصربه‌فرد کرده‌اند.

اماکن تاریخی

-مقبره بابا پیر:‌در پارک سرچشمه خوانسار قرار دارد و متعلق به شیخ ابا عدنان قریشی، یکی از عرفای بزرگ قرن هفتم هجری است. این مقبره در دوره صفویه، روی چشمه‌ای به همین نام ساخته شده است و مورد احترام اهالی خوانسار قرار دارد.

خانه حبیبی‌ها : این خانه با سر در باشکوه و معماری بسیار زیبا و کم‌نظیرش، توجه هر بیننده یا صاحب ذوق و هنری را به خود جلب می‌کند. هر ساله در ایام محرم، مراسم عزای حسینی در این خانه تاریخی و باشکوه برگزار می‌شود و به همین دلیل این خانه با نام حسینیه حبیبی‌ها میان مردم شهرت دارد.

مدرسه مریم ‌بیگم صفوی: به حوزه علمیه آیت ‌الله علوی نیز مشهور است، قدیمی ‌ترین مدرسه خوانسار است که در زمان صفویه توسط مریم بیگم شاهزاده صفوی بنا شده است. در سال ۱۱۰۶ هـ. ق همزمان با سلطنت شاه‌ سلیمان صفوی و به‌ دستور مریم ‌بیگم صفوی ساخته شده است. دو لوح سنگی حاوی کتیبه از مدرسه قدیمی و کتیبه سردر مدرسه در موزه ایران باستان نگهداری می ‌شود.

کد خبر 847740 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها سفر - گردشگری خبر مهم خانواده

دیگر خبرها

  • گام بزرگ مدعی لیگ برتر فوتسال با حفظ ستاره
  • جزئیات مست عشق؛ مولانا و شمس در پرده سینما
  • اردیبهشت زمان سفر سرزمین لاله های سر به زیر
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • رمزگشایی ناقص از یک ملاقات تاریخ ساز
  • عرضه دو لاستیک نانویی ویژه مسابقات دوچرخه‌سواری
  • رئیس دانشگاه محقق اردبیلی: چگونه در برابر ضرب و شتم دانشجویان ساکت هستید؟
  • «مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران
  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون
  • عکس| تغییر چهره باورنکردنی حسام نواب صفوی