Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل گفت: نیاز است تمهیدات لازم برای ساخت سریال شاه اسماعیل صفوی در خود اردبیل انجام گیرد. ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۶ استانها اردیبل نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، شامگاه شنبه جلسه شورای فرهنگ عمومی استان با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل و همچنین مسئولان استانی در دفتر امام جمعه اردبیل برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این جلسه که با محوریت بررسی ابعاد ساخت سریال شاه اسماعیل صفوی در استان اردبیل برگزار شده بود، بر ضرورت تدوین و تهیه این سریال از جانب مسئولان استانی تاکید شد.

همچنین ضرورت معرفی و شناساندن فرهنگ و تاریخ دیرینه و دیرپای استان اردبیل به گردشگران و مردم سایر استانهای کشور از دیگر مسائلی بود که در جلسه شورای فرهنگی عمومی استان بر آن تاکید گردید.

آیت‌الله سید حسن عاملی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل در این جلسه اظهار داشت: دیداری با رئیس سازمان صدا و سیما داشتیم که در این دیدار درخواستهایی از مسئولان استان اردبیل برای ساخت سریال شاه اسماعیل صفوی ارائه شد که باید این درخواستها عملی شود.

وی با اشاره به اینکه رئیس سازمان صدا و سیما از مسئولان استان خواست تا محتوا و نیازهای سریال شاه اسماعیل را تهیه کنند، افزود: تا این موارد در اختیار صدا و سیما قرار گیرد و با حضور یک فیلمنامه‌نویس روند ساخت این سریال انجام گیرد که باید در این زمینه از ظرفیت محققان و دانشگاهیان استفاده کرد.

امام جمعه اردبیل تصریح کرد: از مسئولان استانی تقاضامندیم هرچه زودتر نسبت به فراهم کردن شرایط ساخت سریال شاه اسماعیل صفوی اقدام کنند چرا که این سریال بسیار حائز اهمیت است و می‌تواند نقش اساسی در تبیین فرهنگ اردبیل داشته باشد و در ساخت این سریال نگاه باید فراتر باشد.

عاملی گفت: نیاز است در آثار تاریخی و میادین استان معماری "الله الله" نصب و بهکارگیری شود و در این زمینه مسئولان مربوطه باید اقدامات اساسی را انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه مفاخر استانی در عرصه‌های مختلف باید تلیل شوند، افزود: در این زمینه در شهرستانها نیز مفاخر بسیاری هستند که باید مورد تجلیل قرار گیرند.

نماینده مردم اردبیل در مجلس خبرگان رهبری خواستار پاکیزه‌سازی و تنظیف شهر در ایام تعطیلات تابستانی شد و اظهار کرد: باید برای این امر نیز اقدامات اساسی انجام شود تا گردشگرانی که به این استان سفر می‌کنند با خاطره خوب از این استان رهسپار شوند.

عاملی همچنین خواستار فعالیت گسترده پژوهشکده شیخ صفی‌الدین اردبیلی شد و بیان کرد: این پژوهشکده نیز باید دستاورد و نقش بسیار تاثیرگذاری در سطح استان داشته باشد.

کمیته جمع‌آوری محتوای فیلم شاه اسماعیل صفوی راه‌اندازی می‌شود

استاندار اردبیل در این جلسه از راه‌اندازی کمیته جمع‌آوری محتوا و نیازهای ساخت سریال شاه اسماعیل صفوی در اردبیل خبر داد و اظهار داشت: تمهیدات لازم برای ساخت این سریال در سطح استان انجام می‌شود.

اکبر بهنام‌جو تصریح کرد: پاکسازی شهر در ایام گردشگری نیز اولویت اساسی است و در این حوزه طرح‌های بسیار خوبی مصوب شده و مبنای کار دستگاه‌های ذی‌ربط است.

وی استفاده از ظرفیت مردم در حوزه‌های مختلف را یادآور شد و افزود: برنامه‌های خوبی برای پیشرفت و توسعه استان در این زمینه در دستور کار استانداری است.

استاندار اردبیل از برنامه‌ریزی برای تجلیل از مفاخر استان در عرصه‌های مختلف خبر داد و اظهار کرد: ما همواره قدردان مفاخر و استعدادهای استان اردبیل هستیم که به تبع برای کشور و استان افتخارآفرین هستند.

المان "الله الله" در بناهای تاریخی اردبیل نصب می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در ادامه گفت: المان الله الله در بناهای تاریخی استان اردبیل نصب می‌شود و تمهیدات لازم برای اجرای این طرح انجام شده است.

نادر فلاحی با اشاره به اینکه استان اردبیل یکی از قطبهای گردشگری کشور است، افزود: بسته‌ها و المان‌هایی با معرفی آثار تاریخی و فرهنگی استان اردبیل در ایام گردشگری به گردشگران ارائه می‌شود تا این گردشگران با تاریخ و فرهنگ استان اردبیل آشنا شوند.

وی از برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی المان ویژه‌ با محوریت معرفی فرهنگ و تاریخ استان اردبیل خبر داد و اظهار کرد: در صورت تصویب طرح این المان در شورای فرهنگ عمومی این نماد در مناطق مختلف استان نصب و در بین گردشگران توزیع می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی استان از گستردگی فعالیت پژوهشکده شیخ ضفی اردبیل خبر داد و گفت: این پژوهشکده در راستای تاثیرگذاری بهتر و بیشتر فعالیت می‌کند و در این راستا اکیپ ویژه‌ای تشکیل شده است.

فلاحی از اختصاص بخشی از موزه مردم شناسی استان به معرفی قزل‌باشان و عشایر شاهسون خبر داد و تصریح کرد: در این زمینه برنامه‌ریزیهای لازم انجام گرفته است.

افزایش 7.6 درصدی طلاق در اردبیل

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل نیز در این جلسه اظهار داشت: آمار طلاق در استان اردبیل در سال گذشته نسبت به سال 96 حدود 7.6 درصد افزایش را نشان می‌دهد و 3 هزار و 344 طلاق در استان به ثبت رسیده است.

یوسف خدادادی افزود: تحکیم بنیان خانواده، کاهش آسیب‌های اجتماعی و طلاق باید اولویت اساسی باشد و در این زمینه انتظار از متولیان و دستگاه‌های فرهنگی بسیار بالاست که بتوانند اقدامات اساسی انجام دهند.

وی خواستار اختصاص مکانی ویژه برای کارگاه‌های آموزشی تحکیم بنیان خانواده و کاهش طلاق شد و گفت: نیاز است در این راستا مسئولان استانی اقدامات لازم و اساسی را انجام دهند.

در انتهای این جلسه از دو مفاخر اردبیل با اهدای لوح سپاس تجلیل و قدردانی شد.

انتهای پیام/ ت

R41374/P/S6,49/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۰۱۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت ممنوعیت سریال مصری حشاشین؛ تحریف تاریخ ایران

«حشاشین» سریالی است که این روزها هم درباره محتوا و نوعِ ساختش صحبت می‌شود، هم کم‌کاری‌های مسئولین ذیربط برای ساخت اینگونه سریال‌ها و هم حذف از پلتفرم‌های نمایش‌خانگی که به واسطه ورود ساترا اتفاق افتاد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، این روزها سریالی به نام‌ «حشاشین» در کانون توجه منتقدان داخلی و خارجی قرار گرفته که در وهله اول نشان می‌دهد کشورهای منطقه  تأثیرگذاری تجاری، مالی و اجتماعی و فرهنگیِ ساخت سریال و فیلم را به خوبی درک کرده‌اند و شکل‌گیری برخی فستیوال‌ها و جشنواره‌های مرتبط در این زمینه و البته سرمایه‌گذاری گسترده در ساخت شهرک‌های سینمایی برای تولید پروژه‌های مشترک با کشورهای پیشرفته در صنعت سینما مشهود است.

البته نکته جالب توجه اینجاست که این کشورها ساخت سریال  با محور تاریخ کشورهای مختلف همسایه خود علاوه بر ساخت سریال براساس اسطوره‌های تاریخی خود را دستور کار  قرار داده‌اند و جای تردید نیست تمدن کشورمان ایران نیز دستمایه برخی از این تولیدات شده است، روزی غربی‌ها با فیلم «300» دست به کار می‌شوند و تاریخ ایران را به گونه‌ای دیگر (تحریف‌آمیز) روایت می‌کنند و امروز هم «حشاشین»  متولد می‌شود. 

این سریال چند نکته انتقادی را به وجود آورد؛ اول کم‌کاری مسئولین امر را نشان می‌داد که همتی برای سااخت سریال‌های تاریخی و پرتره وجود ندارد و سال‌ها باید منتظر بمانیم تا سریالی اصطلاحاً‌ در قالب الف ویژه به سرانجام برسد حال آنکه کشورهای دیگری در جهان عرب همچون دست‌اندرکاران «حشاشین» با کمترین زمان چنین سریال با کیفیت ساختاری را ارائه دادند. در وهله دوم اما این سریال به تحریف تاریخی پرداخته که اگر کماکان مسئولین امر به وعده و وعید ادامه دهند و خبری از کار عملیاتی نباشد این تحریفات در ذهنِ نسل جدید به واقعیت‌های تاریخی تبدیل می‌شود. 

شاید وقت آن رسیده  که ساخت سریال‌های فاخر درباره میراث ملموس یا ناملوس ایران را برنامه‌ریزی کنیم تا مبدأ این شخصیت‌ها با چهره‌ای غیرواقعی در ذهن مخاطبان خارجی یا حتی داخلی کشورمان تثبیت نشوند.

زیرسوال بردن تاریخ با "حشاشین"، تلنگر جدی به سریال‌سازان

نکته دیگر انتشار گسترده آن در کشور ایران که به واسطه پلتفرمِ در نمایش‌خانگی و شبکه‌های اجتماعی اتفاق افتاد نیازمند ورودِ ساترا بود که چند روزی است هیاهوی آن برپا شده است. پس از ورودِ ساترا و حذف آن از پلتفرم‌های نمایش‌خانگی برخی ساترا را به خاطر این ورود محکوم و بخش عمده‌ای دیگر این ورود را تحسین کرده‌اند. 

اما مشخص نیست چرا عده‌ای  اصرار دارند چنین سریال‌هایی در سطح گسترده‌ای پخش شود و نسل جدید خصوصاً نظاره‌گر چنین تحریفات تاریخی در آثار نمایشی باشد. البته نباید این انتقادها را هم نادیده بگیریم که چرا به جای این همه سریالِ آپارتمانی، زودبازده و حتی تاریخی معطوف به دوران قاجاریه، به فکرِ ساخت آثار نمایشی که بتواند تاریخ ایران را روایت کند،‌ نیستیم که «حشاشین‌ها» جزو برنامه‌های کشورهای خارجی است حتی تاریخ و قهرمانان و واقعیت‌هایش را از آنِ خود کنند و روایتگرِ اصلی این اتفاقات، آنها باشند.

به دنبال اعلام ممنوعیت پخش سریال «حشاشین» در پلتفرم‌ها و حذف این مجموعه نمایشی از نمایش‌خانگی، پیمان جبلی رئیس صداوسیما هم درباره پخش نشدن این سریال در ایران واکنش نشان داد: «ساترا مسئولیت دارد تا جلوی پخش محتوای تحریف شده که به درک اجتماعی لطمه می‌زند و افکار عمومی را منحرف می‌کند را بگیرد. سریال حشاشین براساس واقعیت نیست، بلکه تحریف تاریخ است و ساترا برای پخش آن به سکوها تذکر داده و سکوها هم حذف کردند.»

چرایی ممنوعیت را البته چند روزِ گذشته مسئولین ساترا هم اعلام کردند که «پخش سریال های خارجی در پلتفرهای داخلی پس از انتشار مورد بررسی قرار می‌گیرند و اصطلاحاً سریال‌های خارجی مشمول ممیزی پسینی هستند، به همین دلیل انتشار سریال مصری «حشاشین» از امروز توسط معاونت پایش و نظارت ساترا براساس رای و نظر شورای صدور مجوز ساترا ممنوع اعلام شد.

سریال «حشاشین» محصول کشور مصر است و روایت آن از تاریخ اسلام متضمن تحریف‌های فراوانی است که به نظر می‌رسد با رویکرد سیاسی مغرضانه تولید شده است. بر همین اساس طبق نظر شورای صدور مجوز ساترا انتشار سریال «حشاشین» (The Assassins)، در رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران مورد تأیید نیست.»

هرچند این سریال در نگاه اول سعی کرده روایتی از زندگی حسن صباح و ترکان سلجوقی و فرقه اسماعیلیه را به تصویر بکشد، اما به شکلی ناشیانی این روند تاریخی را بدون درنظر گرفتن فواصل معنادار میان دوران زندگی شخصیت اصلی با برخی شخصیت‌های مطرح شده  مثل عمر خیام و خواجه نظام الملک را بهم  مرتبط کرده که می‌تواند نقطه عطف شکل‌گیری سئوالی باشد که اصولاً؛ چرا باید کشور دیگری تاریخ ما را آنهم کاملاً ناشیانه روایت کند؟

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آقای سعید آقاخانی، ما تحمل می‌کنیم، اما دل خودتان نسوخت؟
  • علت ممنوعیت سریال مصری حشاشین؛ تحریف تاریخ ایران
  • رسیدگی به ۳۴۰۰ پرونده بافت فرسوده در اردبیل
  • ۳۰ درصد اسناد تک برگی اراضی زراعی استان اردبیل صادر شد
  • مبارزه با آفت برگخوار ذرت و تمهیدات لازم برای برداشت گندم اُرزوئیه
  • سوژه امسال نون خ لب مرز بود | ۲ خط قرمز مهم که در این سریال رعایت شد
  • جزئیات جدید درباره پرونده چای دبش
  • ماجرای اظهار نظر سردار سلیمانی در سریال پایتخت ۵
  • «حشاشین» روایتگر حسن صباح تروریست یا کلیددار بهشت؟
  • عکس| تغییر چهره باورنکردنی حسام نواب صفوی